Selecteer een pagina

T(e)hús TalenTTen

Mede door het succes van onze groep VIP-virtuozen, hadden we genoeg zelfvertrouwen om “ja, ik wil” te zeggen toen een medewerker van TALANT-Frittemahof uit Sneek een oproep op Facebook deed voor trekzakken voor mensen met een beperking. De doelgroep bestond uit zowel de vaste bewoners, als de deelnemers aan de dagbesteding.

TALANT FRITTEMAHOF SNEEK

Dus meldt een delegatie van onze groep Talenten voor TALANT  zich inmiddels elke laatste vrijdagmiddag van de maand op de Frittemaleane, om van 15.00 u. – plm. 17.00 u. bekende liedjes ten gehore te brengen.

Waar de eerste keer de luisteraars even de kat uit de boom (of De Uil uit de Olmen) moest kijken, werd er één van de volgende keren als een verzoeknummer voor het volgende optreden ingediend: It Frysk Folksliet !!!!!

Door nieuwe een aanvullende verzoeknummers wordt ons TALANT-repertoire daarmee steeds uitgebreider.

THERESIAHUIS JOURE

Ook de bewoners van Theresiahuis in Joure weten onze muziek inmiddels te waarderen. De spelergroeps beleeft samen met de bewoners elke 2e vrijdag van de maand een gezamenlijk, interactief, muziekmoment. 

De luisteraars worden tijdens het spelen gestimuleerd om zelf actief mee te doen middels zang en/of het bespelen van melodische instrumenten als Macaras (sambaballen), handbellen, djembé (Afrikaanse vaastrommel) enz.

Het is dan ook prachtig en inspirerend om te zien hoe ons publiek elk op haar of zijn eigen manier worden geraakt door en meegaat in de muziek.

Daarmee wordt een optreden automatisch een feestje!!!